Antalya’da İsrail’e Mescid-i Aksa Tepkisi

ADAP Kadir Gecesinde İsrail’e Mescid-i Aksa Tepkisi gösterdi

Editor: Mektup Gazetesi

Antalya'da İsrail'e Mescid-i Aksa Tepkisi

09 Mayıs 2021 – 01:06Katil İsrail Devleti Müslümanlara ve Kutsallarına saldırmaya devam diyor.İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. Polisler, namaz kılan cemaate ses bombaları ve plastik mermilerle kalleşçe saldırdı. Saldırının ardından tepkiler çığ gibi büyüdü. Tepkilere en çok Türkiye’den tepki gelirken, İller bazında da Basın açıklamaları ve eylemler düzenleniyor.

İdrak ettiğimiz Kadir Gecesinde de bir tepki  27 STK’dan oluşan kısa adı ADAP olan Akdeniz Dayanışma Platformundan geldi. Katil İsrail’in MescidAksa’yı işgali dolayısıyla Kepez Mahallesi Çelebi Sultan Camiisi önünde  Yatsı namazı sonrası maske mesafe kurallarına riayet etmek şartıyla basın açıklaması ve konvoy düzenlenlendi. Cami Önünde Platform adına İHH Antalya Şube Başkanı Mehmet Yıldırım Basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada İsrail şiddetle kınanırken, Yetkililerden acil olarak Birleşmiş Milletlerin göreve çağrılması istendi.

Kınamanın yeterli olmadığına dikkat çeken ADAP; “Türkiye bu konuda derhal harekete geçmeli İslam İşbirliği Teşkilatı, D-8 Birliği ve de Türki cumhuriyetler çatısı altında ortak bir hareket planı ortaya koymalıdır. İsrail işgalini sona erdirecek, Gazze ablukasını ortadan kaldıracak, Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları sonlandıracak bir eylem planı oluşturulmalıdır.Bizler Akdeniz Dayanışma Platformu (ADAP) olarak, Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı Türkiye’nin ve İslam Alemi’nin gündemine taşımaya ve kalbi her daim bu kutsal belde ile birlikte atan Müslümanlarla birlikte hareket etmeye devam edeceğiz. “ denildi

AKDENİZ DAYANIŞMA PLATFORMU (ADAP) BASIN AÇIKLAMASI TAM METNİ ŞU ŞEKİLDE

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Kendisine âyetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed’i) bir gece Mescid-i Haram’dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir. (İsra 1)
Değerli Basın Mensupları, kıymetli Antalyalı kardeşlerimiz, İslam coğrafyasındaki terör olaylarının her birinde parmağı olan işgalci İsrail, Müslümanları kışkırtmaya yönelik aşağılık davranışlarına devam ediyor.

Halkımız ve bütün insanlık bilmeli ki bu bölgede akan bütün kanın, bütün iç savaşların ve bütün terör olaylarının arkasında doğrudan ya da dolaylı olarak İsrail vardır. Siyonist İsrail yönetimi bütün İslam ülkelerini ve bütün dünyayı ateşe vermekten kaçınmayacak kadar sapkın bir inanca sahiptir. İsrail’in kurulduğundan beri izlediği politika asla değişmemiştir. İsrail, Türkiye’ye ait toprakların da içinde bulunduğu geniş bir coğrafyayı kendi kutsal ülkesi olarak görmekte ve buraları ele geçirebilmek için her türlü yönteme başvurmaktadır.

EY Mescid-i Aksa’nin şehri Kudüs; Rabbimizin mübarek kıldığı belde. Son bir asırdır zulmün, gözyaşının ve işgalin en şiddetlisinin yaşandığı aziz şehir.

400 sene bizim yönetimimizde adaletin, önce İngilizlerin sonra Siyonist İsrail’in işgali altında zulmün hüküm sürdüğü kadim kent.

Her sabah yeni bir cinayetle uyanan, her gününü ızdırap içinde geçiren, Siyonist isgalin pençesindeki Mirac’ın merkezi. Sen bizimhem ciğerparemiz hem de ciğer yaramızsın. Şimdi de Siyonist zulüm bu sefer senin, Mescid-i Aksa’mızın içerisinde gösterdi kendisini. Ramazan mübarek gecede, Müslümanlar teravih namazlarını eda ederken saldırdı kahrolasıca Terör devleti israil’in teröris askerleri. Daha önce binlerce kardeşlerinin hedef olduğu gibi yine gözlerini, kalplerini, ruhlarını kan bürümüş

Siyonist İsrail askerleri tarafından onlarca kurşun sıkıldı bedenlerine. Ve sonra Siyonist İsrail, Mescid-i Aksa’mızı pis ayaklarıyla çiğnediler.

Haydi bir kez daha feryat edelim hep beraber, bir kez daha haykıralım Kahrolsun İsrail ! diye, bir kez daha lanet okuyalım dünya Siyonizmine.

Devlet adamlarımız açıklamalar yapıp Birleşmiş Milletleri göreve çağırsınlar, kınasınlar yapılanları televizyon ekranlarından.

Bütün bu yaptıklarımız Siyonist İsrail’i durdurmayacak, işgalin sona ermesi için yeterli olmayacak, Aksa’yı ve onun aziz bekçileri Filistinli mazlum kardeşlerimizi kurtarmayacaktır.

Bu yaptıklarımızla yeni cinayetlerin önüne geçilemeyecek, Kudüs yeniden bizim olmayacaktir.

Olmadı, olmuyor, olmayacak…

Biz elbette ki haykırmaya, Kahrolsun İsrail! demeye ve lanet okumaya devam edeceğiz, biz elbette ki meydanları doldurup sesimizi yükseltmeye bu zulme razı olmadığımızı göstermeye devam edeceğiz, biz elbette ki kol kola girip Filistinli kardeşlerimize yalnız olmadıklarını hissettirmeye devam edeceğiz.

Ancak bu yaşananları sona erdirecek asıl adımları atacak olanlar İslam ülkelerinin yöneticileri olmalıdır. Söylenmesi gereken söz, zulmün ve işgalin önüne geçecek güç bir an önce ortaya konulmalıdır. İnsanlıktan, insaftan ve vicdandan uzak bu anlayışla bir an önce anladığı dilden konuşulmalıdır.

Kendi batıl anlayışları ve inançlarının peşinden kendi hedeflerine ulaşmak için insanlık dışı her faaliyeti gerçekleştiren İsrail’e karşı, guçlu ve caydırıcı bir duruş sergilenmelidir.

Türkiye bu konuda derhal harekete geçmeli İslam İşbirliği Teşkilatı, D-8 Birliği ve de Türki cumhuriyetler çatısı altında ortak bir hareket planı ortaya koymalıdır. İsrail işgalini sona erdirecek, Gazze ablukasını ortadan kaldıracak, Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları sonlandıracak bir eylem planı oluşturulmalıdır.

Bu eylem planı, pansuman tedbirlerle soruna çare bulanamadığı, İsrail barbarlığının önüne geçilemediği, işgalin sonlandırılamadığı, cinayetlerin önlenemediği gerçeği göz önüne alınarak oluşturulmalıdır.

Bu eylem planı, Mavi Marmara katliamından sonra İsrail’le varılan uzlaşmanın İsrail adına hiç bir anlam ifade etmediği gerçeği unutulmayarak oluşturulmalıdır.
Bu eylem planı, İsrail’in konuşmaktan anlamadığı, ancak güçten, yumruktan ve yaptırımdan anlayacağı bilinerek oluşturulmalıdır.

Bu eylem planı, Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın sadece Filistinlilerin değil, bütün müslümanların ortak davası, ortak meselesi olduğu hakikati ile oluşturulmalıdır.
Bilinmelidir ki müslüman halklar Kudüs, Mescid-i Aksa, Filistin ve Gazze konusunda yöneticilerden daha fazla duyarlıdır. Müslüman ülkelerin hükümetlerinin atacakları adımlara her türlü desteği vereceklerdir.

Bu sebeple diyoruz ki, ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın işgali kabul edilemez.
İsra ve Mirac’ın şehri Kudüs’ün işgali kabul edilemez.

Etrafı bereketlendirilmiş ve mübarek kılınmış Filistin topraklarının işgali kabul edilemez.

Bizim için mübarek kılınmış topraklarda, mübarek kılınmış bir şehirde ve mübarek kılınmış bir mabette küstah İsrail’in silahlı unsurlarının kanlı ve kirli postalları ile dolaşması en aşağılık bir davranıştır. Bir ırkın üstünlüğünü ve seçilmişliğini iddia eden Siyonizm’in insanlığa getireceği ancak ve ancak köle düzenidir.

Bizler Akdeniz Dayanışma Platformu (ADAP) olarak, Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı Türkiye’nin ve İslam Alemi’nin gündemine taşımaya ve kalbi her daim bu kutsal belde ile birlikte atan Müslümanlarla birlikte hareket etmeye devam edeceğiz.
Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı vazgeçilemez davamız olarak görüyoruz.

Siyonist İsrail’in barbarlıklarına kimse dur diyemeyecekse, bizler birgün mutlaka bu vazifeyi yerine getireceğiz kararlılığı ile mücadelemize devam ediyoruz.

Eyy İsrail ! Bir gün akıttığın mazlumların kanında boğulacaksın… sözünü dilimizle değil kalbimizle haykırıyoruz.

Bu gün burada yaptığımız bu açıklama ile tüm dünyaya Kudüs’ün sahipsiz olmadığını beyan etmiş oluyoruz.

Bu gün burada yaptığımız bu açıklama ile terör örgütü İsrail’e “çok yakında nasıl bir inkılâba uğrayıp devrileceğini” bir kez daha haykırmış oluyoruz.

Terör örgütü İsrail’in Kudüs’ten ve işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacağı günler çok yakındır.

İnanıyoruz ve diyoruz ki “Zafer inananlarındır ve zafer yakındır.” Bütün dünya Müslümanları şunu artık anlamalıdır ki; İslam ümmetinin huzuru ve kurtuluşu ancak birlik ve beraberlikte yani kardeşlik ve vahdettedir. Zaman, ümmetin özelde Ortadoğu’da ve dünyanın her tarafında çektiği çile ve ıstıraba “Artık yeter!” demek için haykırma zamanı. Zaman, Haçlı ve Siyonist zihniyetinin dünyalık menfaatleri için Müslümanlara çektirdiğine yeter demenin zamanı. Bütün dünya bu gerçeği artık görmelidir.

Ya Rabbi bizleri İsrail’in helâkına memur eyle, Rasülüllahın müjdesini bize nasip et. O günü dört gözle bekleyen bu ümmetin evlatlarına lütfunu esirgeme. Sen züntikamsın, intikam alansın. Ya Kahhar, Y a Cebbar.

AKDENİZ DAYANIŞMA PLATFORMU (ADAP)

Antalya Alperen Ocakları
Akdeniz Kültür ve Eğitim Derneği
Akdeniz Uluslararası Öğrenci Derneği(AKULDER)
Alanya Çevre Eğitim Derneği (ANÇED)
Antalya Spor Eğt. Kültür Derneği (ANSED)
Antalya İHH Derneği
Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER)
Birlik Vakfı Antalya Şubesi
Diyanet-Sen Antalya Şubesi
Eğitim-Bir-Sen  Antalya şubesi
Ensar Vakfı Antalya Şubesi
Gazipaşa Çınar Derneği
İlim Yayma Cemiyeti  Antalya şubesi
Liman Eğitim ve Dayanışma Derneği
İnsan ve Medeniyet Hareketi Antalya Derneği
İnsani Yardım Arama ve Kurtarma Derneği (İYAK)
Kardeşlik ve Dostluk Derneği (KARDOSDER)
Kutup Yıldızı Gençlik Derneği
Manavgat Aile Derneği (MANAD)
Mercan Radyo
Ribat Dergisi Antalya temsilciliği
Serik Eğitim Kültür Yar. Derneği (SERDER)
Sağlık, Eğitim, Bilgi, İletişim, Ahilik ,
Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği (SEBİLAY)
Toç Bir-Sen Antalya 16 nolu şube
Vahdet vakfı Antalya Şubesi
Yeryüzü vakfı

Standart

Yorum bırakın